Tudi za juho posoliti je ni

Foto: Iztok Škornik/Krajinski park Sečoveljske soline
Foto: Iztok Škornik/Krajinski park Sečoveljske soline
Letošnje vreme jo je slovenskim solinarjem zagodlo do te mere, da niso pridelali niti enega kilograma soli. Upanja ni več.
Oglej si celoten članek

Družba Soline letos zaradi slabega vremena beleži popoln izpad pridelave soli. Direktor družbe Klavdij Godnič je povedal, da doslej niso pridelali nobenega kilograma soli in glede na zadnji dež ter na zaključek poletja ne pričakuje, da bi letos pridelali kaj soli. Izpad letošnjih prihodkov pa je ocenil na 20 do 30 odstotkov.

Godnič je dejal, da imajo Soline, ki se ponašajo s 700-letno tradicijo solinarstva, na zalogi soli za letošnje in naslednje leto. Če se bo v letu 2015 ponovila letošnja sezona, pa Sečoveljske soline ne bodo mogle zagotavljati soli tržišču.

Trenutne razmere po besedah Godniča ne vplivajo na redno število zaposlenih v Solinah, brez dela pa je ostalo nekaj več kot 20 pogodbenih delavcev. Izpad pridelave vpliva na finančne razmere v podjetju, poleg tega pa zaradi izredno deževnega vremena beležijo bistveno manjši obisk samega Krajinskega parka Sečoveljskih solin, ki ga družba Soline upravlja kot koncesionar, ter na obisk term Lepa Vida.

Godnič ocenjuje, da bodo zaradi izpada pridelave soli letošnji prihodki nižji za 20 do 30 odstotkov, kar pomeni okrog 300.000 evrov. Iz trgovske dejavnosti pa Soline, ki so lani pridelale 3500 ton soli, letno ustvarijo približno 2,5 milijona evrov prihodkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.