Tuji kriminalist ogrožen

Foto: Žurnal24 Včeraj so na ljubljanskem okrožnem sodišču spet sodili Ivanu Zidarju in soobtože
Čista lopata. Včeraj prebrali pojasnilo ogroženega nemškega kriminalista.
Oglej si celoten članek

Korupcija. “Pripovedoval mi je o nekem Ivanu Zidarju in o poslovanju SCT. Posredoval mi je tudi njegovo številko, pri čemer sodnih zaznamkov o SCT ni bilo. Resničnost njegovih besed je bilo tako možno preveriti le pri slovenskih kriminalistih.” Tako svoje srečanje z domnevnim slovenskim tajnim policijskim delavcem opisuje nemški kriminalistični komisar Gerhard Schaffner.

Ni prišel osebno
Čeprav bi moral včeraj na ljubljanskem sodišču neposredno pojasniti, kdo in zakaj naj bi ga obvestil, da naj bi Zidar posloval nezakonito, ga na zaslišanje v Slovenijo niso pustili njegovi nadrejeni. Kriminalistovi šefi so namreč prepričani, da bi Schaffnerjevo neposredno soočenje z Zidarjem in drugimi šefi gradbenih podjetij “ogrozilo njegovo nadaljnje delo”. Schaffnerjevo pisno pojasnilo je sodnici zato predalo kar tožilstvo iz Münchna.

Tajni sodelavec za resnico
Tu sem zato, da vsi izveste, kaj se v naši državi dogaja. Slodej me je zaprl, ker nisem hotel umakniti izpovedi, ki jo je notarsko overjeno odvetnik Aleksander Čeferin prebral na eni od prejšnjih obravnav,” pa domnevni tajni policijski sodelavec vztraja pri takratni izpovedi, da naj bi ga slovenski kriminalist Robert Slodej pod prisilo poslal Schaffnerja obveščat o domnevnem kriminalnem početju Zidarja. Na zaslišanje so ga pripeljali iz pripora na Dobu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.