Slovenija
19 ogledov

Tuji kriminalist ogrožen

Včeraj so na ljubljanskem okrožnem sodišču spet sodili Ivanu Zidarju in soobtože Žurnal24 main
Čista lopata. Včeraj prebrali pojasnilo ogroženega nemškega kriminalista.

Korupcija. “Pripovedoval mi je o nekem Ivanu Zidarju in o poslovanju SCT. Posredoval mi je tudi njegovo številko, pri čemer sodnih zaznamkov o SCT ni bilo. Resničnost njegovih besed je bilo tako možno preveriti le pri slovenskih kriminalistih.” Tako svoje srečanje z domnevnim slovenskim tajnim policijskim delavcem opisuje nemški kriminalistični komisar Gerhard Schaffner.

Ni prišel osebno
Čeprav bi moral včeraj na ljubljanskem sodišču neposredno pojasniti, kdo in zakaj naj bi ga obvestil, da naj bi Zidar posloval nezakonito, ga na zaslišanje v Slovenijo niso pustili njegovi nadrejeni. Kriminalistovi šefi so namreč prepričani, da bi Schaffnerjevo neposredno soočenje z Zidarjem in drugimi šefi gradbenih podjetij “ogrozilo njegovo nadaljnje delo”. Schaffnerjevo pisno pojasnilo je sodnici zato predalo kar tožilstvo iz Münchna.

Tajni sodelavec za resnico
Tu sem zato, da vsi izveste, kaj se v naši državi dogaja. Slodej me je zaprl, ker nisem hotel umakniti izpovedi, ki jo je notarsko overjeno odvetnik Aleksander Čeferin prebral na eni od prejšnjih obravnav,” pa domnevni tajni policijski sodelavec vztraja pri takratni izpovedi, da naj bi ga slovenski kriminalist Robert Slodej pod prisilo poslal Schaffnerja obveščat o domnevnem kriminalnem početju Zidarja. Na zaslišanje so ga pripeljali iz pripora na Dobu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.