Tujina ne bo več omejitev pri filmih, serijah, glasbi ...

Foto: Voyo/Printscreen
Foto: Voyo/Printscreen
Uporabniki na potovanjih po EU odslej lahko kjerkoli dostopajo do spletnih vsebin - filmov, televizijskih programov in glasbe -, na katere so se naročili doma.
Oglej si celoten članek
Od danes naprej velja evropska uredba, po kateri bodo lahko uporabniki na potovanjih po uniji kjerkoli dostopali do spletnih vsebin (filmi, televizijski programi, pretočna glasba), na katere so se naročili doma. V splošnem velja torej, da gledalec, ki je svojo storitev naročil in plačal v Sloveniji, jo bo po odslej za lahko v isti meri uporabljal tudi v tujini. Na primer filmi na Netflixu ali Voyu, do katerih dostopate v Sloveniji, bodo morali ostati dosegljivi tudi ob vašem potovanju na Hrvaško ali Nemčijo.
Slovenija Kaj so alternative vedno dražji kabelski televiziji?

Novim pravilom se bodo lahko - zaenkrat neobvezno - pridružili tudi ponudniki brezplačnih vsebin, kot so spletne storitve javne televizije ali radia, ki so zdaj geografsko blokirane.

V Bruslju so ob sprejemajo tudi opozorili, da skoraj 60 odstotkov mladih v EU meni, da je možnost potovanja z naročninami pomemben dejavnik pri odločitvi za naročnino na spletne storitve. Nova pravila bodo tako odpravila te pomisleke in ponudnikom spletnih vsebin, ki jim ne bo več treba pridobiti licenc za druga ozemlja, na katera potujejo njihovi naročniki, omogočila, da povečajo število naročnikov.

Decembra bomo tudi nakupovali pod enakimi pogoji!

V začetku decembra, devet mesecev po objavi v Uradnem listu EU, pa si obetamo tudi konec geografskega blokiranja pri spletnem nakupu izdelkov, rezervaciji hotela, najema avtomobila ali nakupa vstopnic za glasbene festivale ali zabaviščne parke v Evropski uniji (EU). Od takrat bodo morali trgovci spletne kupce iz drugih držav EU obravnavati enako kot domače kupce.

Primer Book Depository Kako kupovati ceneje na spletu: primer Book Depository?

Uredba na žalost v celoti izključuje videoposnetke, glasbo, e-knjige, spletne računalniške igre, kar pomeni, da Sloveniji še naprej lahko črna lisa na zemljevidu nekaterih platform, kot so na primer Spotify ali Hulu ... Komisija bo sicer dve leti po začetku veljavnosti predpisov ocenila, ali bi bilo treba prepoved geografskega blokiranja razširiti tudi na tovrstne vsebine ter na avdiovizualne storitve in storitve prevoza, ki so prav tako izključene iz področja uporabe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    12:20 1. April 2018.

    Pri Netflixu je drug problem, da ima EU, dodatno mi, noro okrnjen program v primerjavi z Američani. Pa je vsakokrat …

  • 10:52 1. April 2018.

    Telemach je poslal uporabnikom email s katerim "z veseljem" sporoča, da bomo lahko koristili ogled televizije na mobilnih napravah tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.