Turk in sindikati o kriznih koordinacijah

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Predstavniki konfederacije sindikatov javnega sektorja, Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam se bodo danes dobili na sestanku z ministrom za izobraževanje Žigo Turkom, na katerem jim bo ta predstavil krizne koordinacije.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili omenjeni sindikati, jih je na sestanek povabil Žiga Turk, kar se je zgodilo v torek oziroma dan za tem, ko so sindikalni predstavniki delovne skupine za pripravo socialnega sporazuma 2012–2016 na novinarski konferenci poudarili, da ne nameravajo pristati na zamenjavo socialnega dialoga s tako imenovanimi kriznimi koordinacijami, kot jih po novem predvideva ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Še manj pa pristajajo na vlogo grešnega kozla za zastali socialni dialog v okviru socialnega sporazuma 2012–2016.


Ker na sindikalni strani, kot navajajo, verjamejo v kulturo dialoga, so se odločili, da se na vabilo odzovejo, a hkrati ponavljajo, da vztrajajo na stališču, "da je socialni dialog nekaj povsem drugega kot (krizna) politika izvršenih dejstev, v katero se nas poskuša potisniti".

Na današnjem sestanku bo Turk sindikatom "predstavil vsebino in cilje kriznih koordinacij ter njihovo relacijo do drugih platform za pogovore, predvsem s socialnim dialogom", piše v ministrovem vabilu. Prva taka koordinacija za področje visokega šolstva in znanosti se je na ministrstvu sestala v torek; te so se udeležili le rektorji štirih univerz, ne pa tudi sindikati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.