Slovenija
0 ogledov

Turk in sindikati o kriznih koordinacijah

Minister Turk sprejel zlate, srebrne in pronaste olimpijce. Boštjan Tacol
Predstavniki konfederacije sindikatov javnega sektorja, Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam se bodo danes dobili na sestanku z ministrom za izobraževanje Žigo Turkom, na katerem jim bo ta predstavil krizne koordinacije.

Kot so sporočili omenjeni sindikati, jih je na sestanek povabil Žiga Turk, kar se je zgodilo v torek oziroma dan za tem, ko so sindikalni predstavniki delovne skupine za pripravo socialnega sporazuma 2012–2016 na novinarski konferenci poudarili, da ne nameravajo pristati na zamenjavo socialnega dialoga s tako imenovanimi kriznimi koordinacijami, kot jih po novem predvideva ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Še manj pa pristajajo na vlogo grešnega kozla za zastali socialni dialog v okviru socialnega sporazuma 2012–2016.


Ker na sindikalni strani, kot navajajo, verjamejo v kulturo dialoga, so se odločili, da se na vabilo odzovejo, a hkrati ponavljajo, da vztrajajo na stališču, "da je socialni dialog nekaj povsem drugega kot (krizna) politika izvršenih dejstev, v katero se nas poskuša potisniti".

Na današnjem sestanku bo Turk sindikatom "predstavil vsebino in cilje kriznih koordinacij ter njihovo relacijo do drugih platform za pogovore, predvsem s socialnim dialogom", piše v ministrovem vabilu. Prva taka koordinacija za področje visokega šolstva in znanosti se je na ministrstvu sestala v torek; te so se udeležili le rektorji štirih univerz, ne pa tudi sindikati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.