"Türk ni za demokracijo storil prav nič"

Foto: Žurnal24 Danilo Türk in Janez Janša sta odprla novo fronto. (Foto: IFP)
SDS v odzivu na besede Türka, da bi se moral Janša kot obtoženec vzdržati določenih izjav, sprašujejo, če verjame v pravno načelo nedolžnosti do sodbe.
Oglej si celoten članek

"Ali predsednik države Danilo Türk ne verjame v temeljno načelo pravne države, da je vsaka oseba nedolžna, dokler ji ni s pravnomočno sodbo dokazana krivda?," se sprašujejo v največji opozicijski stranki, potem ko je predsednik Danilo Türk za današnje Delo komentiral izjave predsednika SDS Janeza Janše v zvezi z imenovanji Branka Masleše in Zvonka Fišerja na vrh sodstva oz. tožilstva.

Türk je dejal, da se v bolj razviti demokraciji politik, zoper katerega teče kazenski postopek, med postopkom izloči iz političnih razprav. V SDS, menijo, da Türk tudi s takšnimi izjavami, "ki ne temeljijo na načelu, da je vsaka oseba nedolžna, ... krepi miselnost prejšnjega komunističnega režima, v katerem so bile eklatantno kršene temeljne človekove pravice glede svobode govora in v katerem so ljudje izginjali iz javnega življenja in jim je bila, brez sodnih obravnav in brez možnosti obrambe, nasilno vzeta prostost ali celo življenje".

Ob tem dodajajo, da predsednik države s svojimi dejanji za slovensko demokracijo ni naredil nič, kaj šele, da bi jo razvijal. Po njihovem "s svojimi dejanji soglaša z metodami in delovanjem v Evropi odpravljenih totalitarnih režimov, s tem ko z državnimi odlikovanji nagrajuje visoke funkcionarje represivnih organov bivšega totalitarnega sistema".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.