Türk predstavljal ozaveščeno Slovenijo

Foto: Žurnal24 Türk meni, da se tudi v ZDA glede varovanja podnebja miselnost spreminja na bolj
Danilo Türk je drugi dan obiska v New Yorku v ZDA ob robu razprave o podnebnih spremembah o tej problematiki govoril tudi z generalnim sekretarjem ZN Ban Ki Munom.
Oglej si celoten članek

"Podnebne spremembe so tema, ki si zasluži veliko več pozornosti in veliko večjo prednostno obravnavo, kot je bilo doslej," je dejal Türk in povedal, da so podnebne spremembe v Združenih narodih tema številka ena.

 

Dejstvo

Polovica svetovnega prebivalstva živi v mestih. Ta polovica je odgovorna za 90 odstotkov toplogrednih plinov, ki jih oddajamo v ozračje.

EU je nedavno sprejela paket ukrepov za varovanje okolja, Slovenija kot predsedujoča povezavi pa bi morala pokazati privrženost ukrepom in takemu procesu pogajanj, je povedal Türk in pojasnil, da se je zato udeležil dvodnevne razprave v New Yorku.

Türk še dodaja, da se tudi v ZDA krepi prepričanje o nujnosti odločnih ukrepov za varovanje okolja. Türk meni, da bo novi predsednik ali predsednica ZDA spremenil dosedanji odnos do podnebnih sprememb, saj so vsi trije vodilni kandidati, republikanec John McCain ter demokrata Hillary Clinton in Barack Obama, naklonjeni reševanju okoljevarstvenih vprašanj. Veliko pa se je v tej smeri po besedah slovenskega predsednika zgodilo že na ravni mest in zveznih držav ter civilne družbe.

Razprave v ZN, ki je bila nadaljevanje decembrske podnebne konference na v Baliju v Indoneziji, so se udeležili številni politiki, poslovneži in predstavniki nevladnih organizacij ter medijev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.