Türk: V Sloveniji imamo tri prestolnice

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Slovenski predsednik Danilo Türk je v Lendavi na prireditvi Bogračfest 2012 dejal, da imamo v Sloveniji tri prestolnice: Ljubljano, Maribor in Lendavo.
Oglej si celoten članek

Kot je povedal Türk, je Ljubljana naša nacionalna prestolnica, Maribor evropska prestolnica kulture, Lendava pa svetovna prestolnica bograča.

Idejo za turistično promocijo Lendave s pomočjo panonske kulinarične posebnosti bograč je predlagal predsednik republike, ko je pred petimi leti obiskal študentski Bogračfest, so sporočili iz njegovega urada.

Türk je tako izrazil zadovoljstvo, da se je ta ideja tako dobro uveljavila in izrazil prepričanje, da bo v prihodnje dobila še več pozornosti.

Pohvalil je tudi tamkajšnjega župana Antona Balažka, ker je s pomočjo svoje ekipe uresničil mnoge kakovostne projekte in podelil priznanje mladim mojstrom bograča, ki je pripadlo Klubu študentov Lendava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 12:12 26. Avgust 2012.

    Da gre v Sloveniji vse narobe je predvsem krivo to, da smo dvakrat imeli priložnost, da opravimo s komunizmom, med …

  • gec
    10:44 26. Avgust 2012.

    janšisti,za vas je g.Danilo Turk pojem demokracije in sposobega voditelja...

  • 09:27 26. Avgust 2012.

    Avstrijci ga še za pucflekarja ne bi zaposlili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.