Slovenija
19 ogledov

Türk: V Sloveniji imamo tri prestolnice

Danilo Türk. Benjamin Kovač
Slovenski predsednik Danilo Türk je v Lendavi na prireditvi Bogračfest 2012 dejal, da imamo v Sloveniji tri prestolnice: Ljubljano, Maribor in Lendavo.

Kot je povedal Türk, je Ljubljana naša nacionalna prestolnica, Maribor evropska prestolnica kulture, Lendava pa svetovna prestolnica bograča.

Idejo za turistično promocijo Lendave s pomočjo panonske kulinarične posebnosti bograč je predlagal predsednik republike, ko je pred petimi leti obiskal študentski Bogračfest, so sporočili iz njegovega urada.

Türk je tako izrazil zadovoljstvo, da se je ta ideja tako dobro uveljavila in izrazil prepričanje, da bo v prihodnje dobila še več pozornosti.

Pohvalil je tudi tamkajšnjega župana Antona Balažka, ker je s pomočjo svoje ekipe uresničil mnoge kakovostne projekte in podelil priznanje mladim mojstrom bograča, ki je pripadlo Klubu študentov Lendava.

Komentarjev 8
  • Tupamaros 12:12 26.avgust 2012.

    Da gre v Sloveniji vse narobe je predvsem krivo to, da smo dvakrat imeli priložnost, da opravimo s komunizmom, med drugo svetovno vojno in po osamosvojitvi, in obakrat spregledali nujnost tega dejanja. Posledice so sedaj jasno vidne.LPTupamaros

  • gec 10:44 26.avgust 2012.

    janšisti,za vas je g.Danilo Turk pojem demokracije in sposobega voditelja...

  • Trsten 09:27 26.avgust 2012.

    Avstrijci ga še za pucflekarja ne bi zaposlili.