Tuš v primežu bank

Foto: Žurnal24
Zaradi visoke zadolženosti so v Tuš Holdingu na zahtevo bank začeli pripravljati načrt prestrukturiranja in dezinvestiranja. Bo moral lastnik holdinga Mirko Tuš prodati vse razen trgovine?
Oglej si celoten članek

Po poročanju Dnevnika ima Mirko Tuš tri mesece časa, da pripravi načrt sanacije poslovanja, na osnovi katerega bo skrajšal tudi plačilne roke dobaviteljem.

Tuš s samim denarnim tokom sicer nima težav, ima pa težave z visoko zadolženostjo, zaradi katere je moral ustaviti dinamiko načrtovanih naložb.

Banke naj bi tako zahtevale prodajo vseh naložb, ki niso povezane z osnovno, torej trgovsko dejavnostjo, zlasti mobilno telefonijo, bencinske servise in kinodvorane. Na ta način bi lahko Tušev dolg postal vzdržen in podjetje bi lahko začelo normalno poslovati.

V Tušu so pisanje Dnevnika zanikali in zatrdili, da je Tuš uspešno podjetje, ki raste 20 let in spada med največja slovenska podjetja v zasebni lasti in ostaja tudi v prihodnje eden največjih trgovcev v regiji.

Same pogovore z bankami in dobavitelji pa so označili za običajne poslovne pogovore, ker dialog vzpostavlja "neposredno razumevanje, veča obseg poslovanja, prinaša večja zavezništva".

Na vprašanja glede reprograma posojil in dezinvestiranja pa v Tušu za omenjeni časnik niso odgovorili. So pa zatrdili, da je Tuš likviden in kapitalsko ustrezen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.