Slovenija
16 ogledov

Tuš v primežu bank

Žurnal24 main
Zaradi visoke zadolženosti so v Tuš Holdingu na zahtevo bank začeli pripravljati načrt prestrukturiranja in dezinvestiranja. Bo moral lastnik holdinga Mirko Tuš prodati vse razen trgovine?

Po poročanju Dnevnika ima Mirko Tuš tri mesece časa, da pripravi načrt sanacije poslovanja, na osnovi katerega bo skrajšal tudi plačilne roke dobaviteljem.

Tuš s samim denarnim tokom sicer nima težav, ima pa težave z visoko zadolženostjo, zaradi katere je moral ustaviti dinamiko načrtovanih naložb.

Banke naj bi tako zahtevale prodajo vseh naložb, ki niso povezane z osnovno, torej trgovsko dejavnostjo, zlasti mobilno telefonijo, bencinske servise in kinodvorane. Na ta način bi lahko Tušev dolg postal vzdržen in podjetje bi lahko začelo normalno poslovati.

V Tušu so pisanje Dnevnika zanikali in zatrdili, da je Tuš uspešno podjetje, ki raste 20 let in spada med največja slovenska podjetja v zasebni lasti in ostaja tudi v prihodnje eden največjih trgovcev v regiji.

Same pogovore z bankami in dobavitelji pa so označili za običajne poslovne pogovore, ker dialog vzpostavlja "neposredno razumevanje, veča obseg poslovanja, prinaša večja zavezništva".

Na vprašanja glede reprograma posojil in dezinvestiranja pa v Tušu za omenjeni časnik niso odgovorili. So pa zatrdili, da je Tuš likviden in kapitalsko ustrezen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.