TVM: Arabci za, potrebna še garancija

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Zdenko Pavček je delavcem Tovarne vozil Maribor ob današnjem obisku dejal, da je z Arabci podpisal pismo o nameri za strateško sodelovanje. Vse pa naj bi bilo odvisno od bančnih garancij.
Oglej si celoten članek

Ali današnja novica prvega moža V&V Zdenka Pavčka pomeni, da si delavci že lahko oddahnejo, ni znano. Po nekaterih informacijah bi bil lahko dogovor z Arabci uspešen le, če bo Pavčku do petka uspelo dobiti bančne garancije.

Spomnimo, da je marca 2008 TVM podpisala pogodbo v vrednosti 25 milijonov evrov s korporacijo Al Amad, da bo v prihodnjih petih letih v Savdsko Arabijo prodala sto nizkopodnih avtobusov. A proizvodnja že skoraj ves mesec stoji, ker TVM pestijo likvidnostne težave, saj nima sredstev za nakup materiala.

Delavci so se po sestanku s Pavčkom že sestali na sestanku in razpravljajo o nadaljnjih korakih. Slednji namreč še vedno čakajo del novembrske plače in celotno decembrsko plačo. Pavček jim je sicer danes obljubil izplačilo dela novembrske plače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.