Slovenija
35 ogledov

TVM: Arabci za, potrebna še garancija

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Zdenko Pavček je delavcem Tovarne vozil Maribor ob današnjem obisku dejal, da je z Arabci podpisal pismo o nameri za strateško sodelovanje. Vse pa naj bi bilo odvisno od bančnih garancij.

Ali današnja novica prvega moža V&V Zdenka Pavčka pomeni, da si delavci že lahko oddahnejo, ni znano. Po nekaterih informacijah bi bil lahko dogovor z Arabci uspešen le, če bo Pavčku do petka uspelo dobiti bančne garancije.

Spomnimo, da je marca 2008 TVM podpisala pogodbo v vrednosti 25 milijonov evrov s korporacijo Al Amad, da bo v prihodnjih petih letih v Savdsko Arabijo prodala sto nizkopodnih avtobusov. A proizvodnja že skoraj ves mesec stoji, ker TVM pestijo likvidnostne težave, saj nima sredstev za nakup materiala.

Delavci so se po sestanku s Pavčkom že sestali na sestanku in razpravljajo o nadaljnjih korakih. Slednji namreč še vedno čakajo del novembrske plače in celotno decembrsko plačo. Pavček jim je sicer danes obljubil izplačilo dela novembrske plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.