Ubil dijaka in sodil še sebi

Foto: Žurnal24 Morilski napadi po kitajskih šolah so vedno bolj pogosti.
Nekdanji dijak je vdrl v šolo na Kitajskem in začel streljati. Ubil je dva dijaka, ranil štiri ljudi, na koncu pa si sodil sam.
Oglej si celoten članek

Na jugu Kitajske je nekdanji dijak vdrl v šolo in najprej ubil dva dijaka, nato pa je storil samomor. V napadu so bili ranjeni še trije dijaki in učitelj, ki so napadalca poskušali zaustaviti.

Ravnatelj srednje šole Zheng Jui je pojasnil, da je bil napadalec Chen Wenzhen, ki je pred pol leta zaradi glavobolov in težav s koncentracijo opustil šolanje. Policija umrlih v napadu še ni identificirala. Po svojem morilskem pohodu, v katerem sta umrla fant in dekle, se je napadalec najprej sam zabodel v trebuh in nato skočil skozi okno iz petega nadstropja in si tako sodil sam.

Na Kitajskem se število napadov v šolah povečuje, zato je že zaznati pozive k izboljšanju oziroma poostreni varnosti tudi v izobraževalnih ustanovah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.