Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Ubil dijaka in sodil še sebi

Morilski napadi po kitajskih šolah so vedno bolj pogosti. Žurnal24 main
Nekdanji dijak je vdrl v šolo na Kitajskem in začel streljati. Ubil je dva dijaka, ranil štiri ljudi, na koncu pa si sodil sam.

Na jugu Kitajske je nekdanji dijak vdrl v šolo in najprej ubil dva dijaka, nato pa je storil samomor. V napadu so bili ranjeni še trije dijaki in učitelj, ki so napadalca poskušali zaustaviti.

Ravnatelj srednje šole Zheng Jui je pojasnil, da je bil napadalec Chen Wenzhen, ki je pred pol leta zaradi glavobolov in težav s koncentracijo opustil šolanje. Policija umrlih v napadu še ni identificirala. Po svojem morilskem pohodu, v katerem sta umrla fant in dekle, se je napadalec najprej sam zabodel v trebuh in nato skočil skozi okno iz petega nadstropja in si tako sodil sam.

Na Kitajskem se število napadov v šolah povečuje, zato je že zaznati pozive k izboljšanju oziroma poostreni varnosti tudi v izobraževalnih ustanovah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.