Učenci k pouku ob sobotah

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Ponekod bodo šole in vrtci zaprti tudi jutri. Učenci bodo morali manjkajoče dni nadoknaditi do 16. maja.
Oglej si celoten članek

Zaradi vremenskih razmer so ponekod šole in vrtci zaprti že tri dni. Nekatere šolske in predšolske ustanove tudi jutri ne bodo odprle svojih vrat. Katere, si lahko ogledate na spletni strani ministrstva za šolstvo.

Koliko učence je v zadnjih dneh manjkalo pri pouku, je težko oceniti, saj je nekaj otrok zagotovo ostalo doma tudi v tistih krajih, kjer šole niso bile zaprte, razlagajo na ministrstvu. "V ponedeljek je bilo zaprtih 40 odstotkov osnovnih šol in 20 odstotkov srednješolskih zavodov. V torek je bilo zaprtih tri odstotke srednješolskih zavodov ter nekaj manj kot 40 odstotkov osnovnih šol,“ so za nas še sporočili z ministrstva in dodali, da bodo šole, ki so bile zaprt do tri dni, pouk nadomestile ob sobotah. "Sobote si izberejo poljubno. Šole, ki bodo zaprte štiri dni ali več, bodo pouk ravno tako nadomestile ob sobotah ter tedensko s kako dodatno uro, pri čemer morajo upoštevati zakonsko določen obseg. Datum, do katerega morajo biti nadomeščanja opravljena, je 16. maj 2014.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:58 5. Februar 2014.

    Edino pravilno. Se je pa zgodilo v ponedeljek, 3.2. tisto, kar se ni pričakovalo. Na eni izmed šol se je …

  • 17:04 5. Februar 2014.

    haha nič novega pri nas

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.