Slovenija
34 ogledov

Učenci k pouku ob sobotah

Dolenjska 05.09.10, denarja bo dovolj, trebnje, materialni stroski, ucenci, foto Živa Zakšek
Ponekod bodo šole in vrtci zaprti tudi jutri. Učenci bodo morali manjkajoče dni nadoknaditi do 16. maja.

Zaradi vremenskih razmer so ponekod šole in vrtci zaprti že tri dni. Nekatere šolske in predšolske ustanove tudi jutri ne bodo odprle svojih vrat. Katere, si lahko ogledate na spletni strani ministrstva za šolstvo.

Koliko učence je v zadnjih dneh manjkalo pri pouku, je težko oceniti, saj je nekaj otrok zagotovo ostalo doma tudi v tistih krajih, kjer šole niso bile zaprte, razlagajo na ministrstvu. "V ponedeljek je bilo zaprtih 40 odstotkov osnovnih šol in 20 odstotkov srednješolskih zavodov. V torek je bilo zaprtih tri odstotke srednješolskih zavodov ter nekaj manj kot 40 odstotkov osnovnih šol,“ so za nas še sporočili z ministrstva in dodali, da bodo šole, ki so bile zaprt do tri dni, pouk nadomestile ob sobotah. "Sobote si izberejo poljubno. Šole, ki bodo zaprte štiri dni ali več, bodo pouk ravno tako nadomestile ob sobotah ter tedensko s kako dodatno uro, pri čemer morajo upoštevati zakonsko določen obseg. Datum, do katerega morajo biti nadomeščanja opravljena, je 16. maj 2014.“

Komentarjev 2
  • mirac 21:58 05.februar 2014.

    Edino pravilno. Se je pa zgodilo v ponedeljek, 3.2. tisto, kar se ni pričakovalo. Na eni izmed šol se je zgodilo, da jih je le nekaj prišlo v šolo, pa ne gre za ogroženo območje, niti območje, kjer bi zelo ...prikaži več pritiskal led in podobno. Preprosto tudi takih, ki imajo do šole peš 5-10 min., po ravnem, druga in tretja dekada, jih ni bilo. Takim bi dal neupravičene ure. V razredu jih je bilo npr. 5. Tako se ne da delat. Mar bi bili rekli, da so šole v ponedeljek, 3.2. povsod zaprte, bi pač eno soboto delali. Ampak na tej šoli so raje tako "delali" kot da bi šli v šolo v soboto.

  • 4krogci 17:04 05.februar 2014.

    haha nič novega pri nas