Učilnica tudi telovadnica

Foto: Žurnal24 Hiša, v kateri se nahaja šola z oddelki prve triade, je stara čez 120 let. Še ve
V Bresternici je dotrajana. Zamaka streha, pušča dimnik.
Oglej si celoten članek

"Da se v šoli ni še nič zgodilo je zasluga učiteljic in otrok, ki pazijo da se gibajo v prostorih, ki so še dovolj varni, čeprav pušča streha, dotrajani so zidovi, tla in ostala oprema," pravi Tomaž Čeplak, ravnatelj podružnične osnovne šole v Bresternici, ki sicer spada pod OŠ Kamnica.

Pouk poteka v štirih učilnicah, ena izmed njih je telovadnica, prostori za prehrano pa so problematični tudi z vidika zdravstveno higienskih predpisov, na kar je pred štirimi leti opozoril že zdravstveni inšpektorat.

Obnova prihodnjo pomlad
Da so razmere v šoli, ki jo vsako leto obiskuje nekaj čez 30 otrok, kritične, so zdaj prepoznali tudi mariborski mestni svetniki in podprli investicijski program sanacije. "Vrednost investicije, ki zajema tudi ureditev knjižnjice in zunanjih površin je 1,2 milijona evrov. Ob tem bo štirim najemnikom občinskih stanovanj, ki so v vzhodnem delu objekta šole, treba zagotoviti nadomestna stanovanja," pojasnjuje Brigita Gajzer Pliberšek iz mestne občine. Dodaja še, da bi obnova lahko stekla pomladi prihodnje leto in bila končana do jeseni, če bodo v proračunu za leto 2011 našli sredstva. "Med obnovo bomo učence vozili v OŠ Kamnica in pouk organizirali tako, da bodo še vedno vsi hodili v šolo dopoldan," sklene ravnatelj Čeplak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.