Slovenija
23 ogledov

Učilnica tudi telovadnica

Hiša, v kateri se nahaja šola z oddelki prve triade, je stara čez 120 let. Še ve Žurnal24 main
V Bresternici je dotrajana. Zamaka streha, pušča dimnik.

"Da se v šoli ni še nič zgodilo je zasluga učiteljic in otrok, ki pazijo da se gibajo v prostorih, ki so še dovolj varni, čeprav pušča streha, dotrajani so zidovi, tla in ostala oprema," pravi Tomaž Čeplak, ravnatelj podružnične osnovne šole v Bresternici, ki sicer spada pod OŠ Kamnica.

Pouk poteka v štirih učilnicah, ena izmed njih je telovadnica, prostori za prehrano pa so problematični tudi z vidika zdravstveno higienskih predpisov, na kar je pred štirimi leti opozoril že zdravstveni inšpektorat.

Obnova prihodnjo pomlad
Da so razmere v šoli, ki jo vsako leto obiskuje nekaj čez 30 otrok, kritične, so zdaj prepoznali tudi mariborski mestni svetniki in podprli investicijski program sanacije. "Vrednost investicije, ki zajema tudi ureditev knjižnjice in zunanjih površin je 1,2 milijona evrov. Ob tem bo štirim najemnikom občinskih stanovanj, ki so v vzhodnem delu objekta šole, treba zagotoviti nadomestna stanovanja," pojasnjuje Brigita Gajzer Pliberšek iz mestne občine. Dodaja še, da bi obnova lahko stekla pomladi prihodnje leto in bila končana do jeseni, če bodo v proračunu za leto 2011 našli sredstva. "Med obnovo bomo učence vozili v OŠ Kamnica in pouk organizirali tako, da bodo še vedno vsi hodili v šolo dopoldan," sklene ravnatelj Čeplak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.