Ugasnili nekdanjega specialca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mitji Kunstlju zablokirali oba njegova bloga na WordPressu, kar pa ga ni utišalo – svoje pisanje je preselil drugam.
Oglej si celoten članek

WordPress je bloga nekdanjega vojaškega specialca  ukinil zaradi "kršitve pogojev uporabe". "WordPress mi je predlagal umik obeh blogov do razrešitve sodnih sporov in tožb v Sloveniji. V nasprotnem bodo to do nadaljnjega storili sami v izogib tožbam na ostalih sodiščih. Blogov nisem želel umakniti, zato so me danes obvestili o tem koraku. Do nadaljnjega bo blog Mikstone gostoval na tej platformi," pa je v odgovor napisal Mitja Kunstelj na novem naslovu bloga.

Ne sme pisati o tožnikih

Špela Predan, Dušan Mikuš, Dejan Kaloh in Vinko Vasle tožijo Kunstlja zaradi blatenja dobrega imena, v odškodninskih tožbah vsak zahteva 17.500 evrov. Glede na začasno odredbo sodišča pa ga vsaka omemba, v kateri napade tožnike, stane dodatnih deset tisoč evrov, piše Reporter.

Še nekaj stvari iz Kunstljevih zapisov: oktobra lani je policiji predal pisalni stroj, na katerem naj bi v 90. letih prejšnjega stoletja po navodilih sedanjega premierja Janeza Janše ponarejali dokumente o trgovini z orožjem.

Kunstelj je postal širši javnosti znan po vpletenosti v akcijo v Depali vasi 1994 in kasnejšo afero, zadnje čase pa razburja s svojim Mikstone blogom, na katerem popisuje svoje sodelovanje v Morisu in kasneje v Paravomu, posebni skupini nekdanjih specialcev. Po letu 1994 se je oddaljil od Janše, kasneje je Kunstelj zapadel v mamila in bil tudi zaprt. Janši je s posnetki prisluškovanja različnim osebam obljubljal "večjo sceno, kot jo ima s patrijo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 14:28 3. Marec 2012.

    Kaj ko bi citiral še Janšo. Ta bo rekel, da ga niti ne pozna.

  • 14:12 3. Marec 2012.

    Vse kar je rekel je resnica, zato se ga tudi nobeden ne upa tožiti. Kar je pa povedal , je …

  • 14:07 3. Marec 2012.

    Đanki si ti in on, samo on , ko je bil zaposlen na SV to ni bil, za razliko od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.