Slovenija
3473 ogledov

Ugasnili nekdanjega specialca

Mitja Kunstelj je k sebi sprejel novinarja Žurnala24 sredi januarja, ko je bila Žurnal24 main
Mitji Kunstlju zablokirali oba njegova bloga na WordPressu, kar pa ga ni utišalo – svoje pisanje je preselil drugam.

WordPress je bloga nekdanjega vojaškega specialca  ukinil zaradi "kršitve pogojev uporabe". "WordPress mi je predlagal umik obeh blogov do razrešitve sodnih sporov in tožb v Sloveniji. V nasprotnem bodo to do nadaljnjega storili sami v izogib tožbam na ostalih sodiščih. Blogov nisem želel umakniti, zato so me danes obvestili o tem koraku. Do nadaljnjega bo blog Mikstone gostoval na tej platformi," pa je v odgovor napisal Mitja Kunstelj na novem naslovu bloga.

Ne sme pisati o tožnikih

Špela Predan, Dušan Mikuš, Dejan Kaloh in Vinko Vasle tožijo Kunstlja zaradi blatenja dobrega imena, v odškodninskih tožbah vsak zahteva 17.500 evrov. Glede na začasno odredbo sodišča pa ga vsaka omemba, v kateri napade tožnike, stane dodatnih deset tisoč evrov, piše Reporter.

Še nekaj stvari iz Kunstljevih zapisov: oktobra lani je policiji predal pisalni stroj, na katerem naj bi v 90. letih prejšnjega stoletja po navodilih sedanjega premierja Janeza Janše ponarejali dokumente o trgovini z orožjem.

Kunstelj je postal širši javnosti znan po vpletenosti v akcijo v Depali vasi 1994 in kasnejšo afero, zadnje čase pa razburja s svojim Mikstone blogom, na katerem popisuje svoje sodelovanje v Morisu in kasneje v Paravomu, posebni skupini nekdanjih specialcev. Po letu 1994 se je oddaljil od Janše, kasneje je Kunstelj zapadel v mamila in bil tudi zaprt. Janši je s posnetki prisluškovanja različnim osebam obljubljal "večjo sceno, kot jo ima s patrijo".

Komentarjev 19
  • Žurnalček 14:28 03.marec 2012.

    Kaj ko bi citiral še Janšo. Ta bo rekel, da ga niti ne pozna.

  • Žurnalček 14:12 03.marec 2012.

    Vse kar je rekel je resnica, zato se ga tudi nobeden ne upa tožiti. Kar je pa povedal , je pa povedal o njih in njihovem kršenju zakonov in o nobenem nič osebnega, z razliko od mene , ki jih ...prikaži večih imenujem Nacionalsocialisti !

  • Žurnalček 14:07 03.marec 2012.

    Đanki si ti in on, samo on , ko je bil zaposlen na SV to ni bil, za razliko od tebe.