Ugrabitelj deklice ostaja za rešetkami

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vrhovno sodišče je zavrnilo pritožbo na pripor, ki ga je za osumljenega ugrabitve deklice iz Mekinj odredil sodni senat. Njegov zagovornik: zelo mu je žal.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Ljubljani je potrdilo, da je v primeru osumljenca, ki naj bi minuli teden ugrabil manj kot leto in pol staro deklico iz Mekinj in od družine v zameno za njeno življenje terjal 20 tisoč evrov odkupnine, sprejelo odločitev o pritožbi na sklep o priporu.

Sodišče sicer javnosti še noče sporočiti odločitve, saj še ni prejelo potrditve o vročitvi sklepa, je pa njegov odvetnik Andrej Žabjek za Žurnal24 povedal, da je sodišče pritožbo zavrnilo, zato osumljenec do nadaljnjega ostaja v priporu na Povšetovi.

Preiskovalni sodnik odredil le hišni pripor

Spomnimo, preiskovalni sodnik je sprva za osumljenca odredil zgolj hišni pripor, kar je povzročilo precej razburjenja v javnosti, saj je policija med preiskavo ugotovila, da je moški, neuradno 27-letnik iz okolice Kamnika, deklico med drugim prelepil z lepilnim trakom in jo nemočno več ur pustil ležati v grmovju, dokler je ni tam našla policija.

Sodni senat je nato hišni pripor spremenil v pravi pripor, saj je sledil utemeljevanju kazenske ovadbe, da obstaja ponovitvena nevarnost.

"Popolnoma zlomljen"

Odvetnik Žabjek je dejal, da je osumljenec popolnoma zlomljen in da mu je zelo žal za dejanje, ki ga je storil. Odvetnik je dodal, da je bilo dejanje storjeno v trenutku osebne stiske. Zaradi tega bo zdaj na vrhovnem sodišču zahteval varstvo zakonitosti svojega klienta. Prepričan je namreč, da bi hišni pripor zadostoval, saj sum ponovitvene nevarnosti ne obstaja.

Neuradno je osumljeni tudi sam oče majhnega otroka in še nikoli kaznovan, za dejanje pa se je odločil, ker mu je bila družina odvetnice dolžna več tisoč evrov denarja, ko je pri njej opravljal instalacijo električnih napeljav. Bil je v denarni stiski, podlegel pa je tudi igram na srečo. Sprva naj bi poskušal ukrasti le avtomobil porsche panamero, a je potem, ko je z zvijačo iz hiše zvabil mater (očeta ni bilo doma), nato izpulil varuški deklico in pobegnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:41 11. Avgust 2011.

    Tle ni kaj za misliti in premišljevati. 20 let je kazen in zdravo. Pa ja da mu je žal, ampak …

  • 13:39 11. Avgust 2011.

    Popolnoma so bili zlomljeni starši, punčke ki jo je ugrabil. Pa kaj je mislil da ga bodo policaji peljali na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.