Ujela soma kapitalca, dobila kazen

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V Italiji te dni kroži zgodba dvojčkov ribičev, ki sta v reki Pad v bližini Mantove ujela velikanskega soma. O ulovu so poročali številni mediji, tudi CNN.
Oglej si celoten članek

Dvojčka Dino in Dario Ferrari, po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa velika strokovnjaka za lov rib velikank, sta v v reki Pad v bližini Mantove ujela velikanskega soma. Tehtal je 127 kilogramov, v dolžino pa je meril 267 centimetrov. Potem, ko sta se s svojo ribiško trofejo fotografirala, sta soma spustila nazaj v reko.

O ulovu so poročali številni italijanski mediji, svojih pet minut sta dvojčka doživela celo na CNN-u. Menda ravno zaradi medijske izpostavljenosti pa so se zganili tudi lokalni ribiški inšpektorji, ki sta dvojčkoma naložili kazen v višini 50 evrov. Som v skladu z italijansko zakonodajo sodi med škodljive rečne vrste, zato ga je v primeru ulova prepovedano vrniti v reko.

Nekoliko manjšega soma je pred meseci iz blejskega jezera ujel avstrijski ribič, ki pa do svoje trofeje ni bil tako prizanesljiv, kot Italijana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.