Slovenija
124 ogledov

Ujela soma kapitalca, dobila kazen

Som Facebook
V Italiji te dni kroži zgodba dvojčkov ribičev, ki sta v reki Pad v bližini Mantove ujela velikanskega soma. O ulovu so poročali številni mediji, tudi CNN.

Dvojčka Dino in Dario Ferrari, po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa velika strokovnjaka za lov rib velikank, sta v v reki Pad v bližini Mantove ujela velikanskega soma. Tehtal je 127 kilogramov, v dolžino pa je meril 267 centimetrov. Potem, ko sta se s svojo ribiško trofejo fotografirala, sta soma spustila nazaj v reko.

O ulovu so poročali številni italijanski mediji, svojih pet minut sta dvojčka doživela celo na CNN-u. Menda ravno zaradi medijske izpostavljenosti pa so se zganili tudi lokalni ribiški inšpektorji, ki sta dvojčkoma naložili kazen v višini 50 evrov. Som v skladu z italijansko zakonodajo sodi med škodljive rečne vrste, zato ga je v primeru ulova prepovedano vrniti v reko.

Nekoliko manjšega soma je pred meseci iz blejskega jezera ujel avstrijski ribič, ki pa do svoje trofeje ni bil tako prizanesljiv, kot Italijana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.