Ujeli strelca z dolenjske avtoceste

Foto: Žurnal24 Za Rašidom Zahirovićem je bila od septembra razpisana mednarodna tiralica. (Foto
Francija. Rašida Zahirovića, ki se je po lanskem streljanju na avtocesti skrival, so našli v Parizu.
Oglej si celoten članek

Francoski policisti so pred dnevi v hotelu blizu Pariza izsledili 32-letnega Rašida Zahirovića, podjetnika iz Ljubljane. Zahirović je septembra lani na avtocestnem odseku Ivančna Gorica–Bič dohitel vozilo svoje 31-letne bivše žene, jo nasilno zaustavil, zvlekel iz vozila in s pištolo ustrelil v roko. Bivšo soprogo, sicer hrvaško državljanko, so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, Zahirović pa je s svojim mercedesom izginil v noč. Zaradi napada oziroma poskusa uboja je slovenska policija za njim razpisala mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje. Zahirović bo do izročitve priprt v Franciji.

Kdo ga bo dobil?
Poleg slovenskih organov pregona ga zaradi vandalizma iščejo tudi Hrvati. Na vprašanje, ali bo njegovo izročitev zahtevala Slovenija, pa so nam s policijske uprave sporočili le, da o izročitvi odločajo pristojni pravosodni organi obeh držav, samo izročitev pa na podlagi odločitve izvede policija. Zato je najverjetneje, da ga bodo Francozi izročili Hrvatom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.