Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Ujeli strelca z dolenjske avtoceste

Za Rašidom Zahirovićem je bila od septembra razpisana mednarodna tiralica. (Foto Žurnal24 main
Francija. Rašida Zahirovića, ki se je po lanskem streljanju na avtocesti skrival, so našli v Parizu.

Francoski policisti so pred dnevi v hotelu blizu Pariza izsledili 32-letnega Rašida Zahirovića, podjetnika iz Ljubljane. Zahirović je septembra lani na avtocestnem odseku Ivančna Gorica–Bič dohitel vozilo svoje 31-letne bivše žene, jo nasilno zaustavil, zvlekel iz vozila in s pištolo ustrelil v roko. Bivšo soprogo, sicer hrvaško državljanko, so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, Zahirović pa je s svojim mercedesom izginil v noč. Zaradi napada oziroma poskusa uboja je slovenska policija za njim razpisala mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje. Zahirović bo do izročitve priprt v Franciji.

Kdo ga bo dobil?
Poleg slovenskih organov pregona ga zaradi vandalizma iščejo tudi Hrvati. Na vprašanje, ali bo njegovo izročitev zahtevala Slovenija, pa so nam s policijske uprave sporočili le, da o izročitvi odločajo pristojni pravosodni organi obeh držav, samo izročitev pa na podlagi odločitve izvede policija. Zato je najverjetneje, da ga bodo Francozi izročili Hrvatom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.