Ukinjajo kabinet župana

Foto: Žurnal24 Mohor Bogataj zapira kabinet župana, Mitja Herak na desni odpira urad direktorja
Mestna uprava. Vodenje velikih investicij je bistven problem, zato ustanavljajo projektno pisarno.
Oglej si celoten članek

Kranjska mestna uprava predvideva temeljito reorganizacijo, sodeč po osnutku odloka, ki ga namerava predstaviti na sredini seji mestnega sveta. Nekatere službe bo ukinila in predlagala ustanovitev novih.

Med najbolj očitnimi spremembami bo ukinitev kabineta župana, ter ustanovitev urada direktorja in projektne pisarne. Spremembe uvajajo na podlagi ankete med zaposlenimi. "Ugotovili smo, da je treba določene poslovne procese racionalizirati, skrajšati komunikacijske poti in tako zagotoviti učinkovitejše delovanje. Bistven problem je vodenje velikih investicij, zato uvajamo projektno pisarno," so pojasnili pri mestni  upravi. V okviru urada direktorja bosta delovali splošna služba ter služba za zaščito in reševanje ter tehnične zadeve. Ali ga bo vodila Ana Vizovišek, dosedanja vodja kabineta župana, nam niso zaupali, niti kdo bo vodil novo projektno pisarno. Odlok, ki predvideva spremembe je namreč še v fazi osnutka. "Ker odlok še ni sprejet in se kot tak lahko še spremeni, o konkretnih imenih ne moremo govoriti," pravijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.