Slovenija
30 ogledov

Ukinjajo kabinet župana

Mohor Bogataj zapira kabinet župana, Mitja Herak na desni odpira urad direktorja Žurnal24 main
Mestna uprava. Vodenje velikih investicij je bistven problem, zato ustanavljajo projektno pisarno.

Kranjska mestna uprava predvideva temeljito reorganizacijo, sodeč po osnutku odloka, ki ga namerava predstaviti na sredini seji mestnega sveta. Nekatere službe bo ukinila in predlagala ustanovitev novih.

Med najbolj očitnimi spremembami bo ukinitev kabineta župana, ter ustanovitev urada direktorja in projektne pisarne. Spremembe uvajajo na podlagi ankete med zaposlenimi. "Ugotovili smo, da je treba določene poslovne procese racionalizirati, skrajšati komunikacijske poti in tako zagotoviti učinkovitejše delovanje. Bistven problem je vodenje velikih investicij, zato uvajamo projektno pisarno," so pojasnili pri mestni  upravi. V okviru urada direktorja bosta delovali splošna služba ter služba za zaščito in reševanje ter tehnične zadeve. Ali ga bo vodila Ana Vizovišek, dosedanja vodja kabineta župana, nam niso zaupali, niti kdo bo vodil novo projektno pisarno. Odlok, ki predvideva spremembe je namreč še v fazi osnutka. "Ker odlok še ni sprejet in se kot tak lahko še spremeni, o konkretnih imenih ne moremo govoriti," pravijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.