Ultralahko letalo med zasilnim pristankom zadelo peško

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ultralahko letalo je med zasilnim pristankom v Dolu pri Ljubljani zadelo peško.
Oglej si celoten članek

Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana obravnavajo nesrečo v Dolu pri Ljubljani, v kateri naj bi med pristajanjem na travnati površini ultralahko letalo iz za zdaj še neznanega razloga pričelo odnašati levo proti robu vozišča. Pri tem je s krilom zadelo 61-letno peško, ki je utrpela poškodbe, a po zdajšnjih informacijah ni v smrtni nevarnosti.

Po prvih zbranih obvestilih naj bi z ultralahkim letalom pristajal 69-letnik. Ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil še poteka, so za STA sporočili iz PU Ljubljana.

Poškodovano peško so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, o dogodku pa je bil obveščen tudi inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, so še navedli na PU Ljubljana.

Ultralahko motorno letalo je po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje v bližini letališča v Dolu pri Ljubljani zasilno pristalo ob 15.22 in s krilom zbilo peško.

Območje so zavarovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Dol pri Ljubljani. Zaprli so tudi lokalno cesto in pregledali letalo, ki ni bilo poškodovano.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:00 17. Oktober 2016.

    dobro da ni dron slovenske vojske bi se lahko pod nosom obrisala za odškodnino

  • 21:53 16. Oktober 2016.

    Potem pa še zasebna odškodninska tožba zaradi povzročanja telesnih in duševnih bolečin (iz malomarnosti).... stožiti te frajerčke v frčefelotih do …

  • 21:52 16. Oktober 2016.

    Kazenski zakonik<br /><br />Ogrožanje posebnih vrst javnega prometa<br />325. člen<br /><br />(1) Kdor s kršitvijo predpisov o varnosti železniškega, ladijskega, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.