Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Ultralahko letalo med zasilnim pristankom zadelo peško

letalo, ultralahko letalo, Medno, nesreča Žurnal24 main
Ultralahko letalo je med zasilnim pristankom v Dolu pri Ljubljani zadelo peško.

Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana obravnavajo nesrečo v Dolu pri Ljubljani, v kateri naj bi med pristajanjem na travnati površini ultralahko letalo iz za zdaj še neznanega razloga pričelo odnašati levo proti robu vozišča. Pri tem je s krilom zadelo 61-letno peško, ki je utrpela poškodbe, a po zdajšnjih informacijah ni v smrtni nevarnosti.

Po prvih zbranih obvestilih naj bi z ultralahkim letalom pristajal 69-letnik. Ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil še poteka, so za STA sporočili iz PU Ljubljana.

Poškodovano peško so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, o dogodku pa je bil obveščen tudi inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, so še navedli na PU Ljubljana.

Ultralahko motorno letalo je po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje v bližini letališča v Dolu pri Ljubljani zasilno pristalo ob 15.22 in s krilom zbilo peško.

Območje so zavarovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Dol pri Ljubljani. Zaprli so tudi lokalno cesto in pregledali letalo, ki ni bilo poškodovano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Božidar Dinič 11:00 17.oktober 2016.

    dobro da ni dron slovenske vojske bi se lahko pod nosom obrisala za odškodnino

  • izRODEk 21:53 16.oktober 2016.

    Potem pa še zasebna odškodninska tožba zaradi povzročanja telesnih in duševnih bolečin (iz malomarnosti).... stožiti te frajerčke v frčefelotih do konca! :D

  • izRODEk 21:52 16.oktober 2016.

    Kazenski zakonikOgrožanje posebnih vrst javnega prometa325. člen(1) Kdor s kršitvijo predpisov o varnosti železniškega, ladijskega, zračnega prometa ali prometa na žičnicah ali javnem prevozu potnikov v cestnem prometu s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa ...prikaži veča iz malomarnosti povzroči nesrečo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let.