Umaknili čokoladni jajček

Čokoladni jajček Bakugan z igračko presenečenja ne ustreza varnostnim standardom in zakonodaji s področja varnostni igrač.
Oglej si celoten članek

Uvoznik je iz prodaje umaknil čokoladni jajček Bakugan z igračko presenečnja 20g, ker ne ustreza varnostnim standardom in zakonodaji s področja varnosti igrač.

"V primeru, da imate to čokoladno jajčko doma, jo takoj odstranite iz dosega otrok, predvsem sporno embalažo," svetujejo v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

Foto: ZPS Čokoladni jajček Glede na to, da prihajajo velikonočni prazniki in se bo tovrstna čokolada - igračka pogosteje kupovala, v ZPS svetujejo večjo previdnost predvsem družinam z otroci, mlajšimi od treh let.

Pri uvozniku so v pojasnilo o umiku izdelka zapisali, da jajček ni skladen s predpisi o varnosti igrač. Embalaža, v kateri je igračka presenečenja, je namreč tako majhna, da obstaja možnost zadušitve, če jo otrok pogoltne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.