Slovenija
9 ogledov

Umaknili čokoladni jajček

Čokoladni jajček Bakugan z igračko presenečenja ne ustreza varnostnim standardom in zakonodaji s področja varnostni igrač.

Uvoznik je iz prodaje umaknil čokoladni jajček Bakugan z igračko presenečnja 20g, ker ne ustreza varnostnim standardom in zakonodaji s področja varnosti igrač.

"V primeru, da imate to čokoladno jajčko doma, jo takoj odstranite iz dosega otrok, predvsem sporno embalažo," svetujejo v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

Čokoladni jajček | Avtor: ZPS ZPS
Glede na to, da prihajajo velikonočni prazniki in se bo tovrstna čokolada - igračka pogosteje kupovala, v ZPS svetujejo večjo previdnost predvsem družinam z otroci, mlajšimi od treh let.

Pri uvozniku so v pojasnilo o umiku izdelka zapisali, da jajček ni skladen s predpisi o varnosti igrač. Embalaža, v kateri je igračka presenečenja, je namreč tako majhna, da obstaja možnost zadušitve, če jo otrok pogoltne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.