Umrl Danijel Spasojević

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Umrl je Danijel Spasojević, umetnik in distrofik, ki je bil v središču pozornosti celotne Slovenije letos pozimi med iskanjem bivališča.
Oglej si celoten članek

26-letni Danijel Spasojević je umrl v celjski bolnišnici, kamor so ga prepeljali iz psihiatrične bolnišnice Vojnik. Med tamkajšnjo hospitalizacijo se mu je pred dnevi stanje naglo poslabšalo.

Spasojević se je pred očmi javnosti februarja boril za primerno nastanitev, potem ko mu v ljubljanskem rehabilitacijskem centru Soča niso več mogli podaljšati bivanja. On in njegovi podporniki z različnimi ustanovami niso mogli najti skupnega jezika, kakšno stanovanje v Ljubljani bi bilo zanj najprimernejše, vmes je prišla na dan še zgodba, da je bilo Spasojeviću v Celju podeljeno neprofitno stanovanje, a ga je več let pustil praznega, po nekaterih trditvah pa celo oddajal naprej, medtem ko je sam živel pri materi. Stanovanje je vrnil šele 2. februarja letos.

Spasojević, ki je zbolel za mišično distrofijo in je bil prikljenjen na voziček, se je sicer redno udeležaval različnih akcij in protestov, denimo ob izselitvi družine Vaskrsič.

Obvestilo uredništva: iz pietete do pokojnika smo možnost komentiranja izključili.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.