Slovenija
199 ogledov

Umrl Danijel Spasojević

Daniel Spasojević Anže Petkovšek
Umrl je Danijel Spasojević, umetnik in distrofik, ki je bil v središču pozornosti celotne Slovenije letos pozimi med iskanjem bivališča.

26-letni Danijel Spasojević je umrl v celjski bolnišnici, kamor so ga prepeljali iz psihiatrične bolnišnice Vojnik. Med tamkajšnjo hospitalizacijo se mu je pred dnevi stanje naglo poslabšalo.

Spasojević se je pred očmi javnosti februarja boril za primerno nastanitev, potem ko mu v ljubljanskem rehabilitacijskem centru Soča niso več mogli podaljšati bivanja. On in njegovi podporniki z različnimi ustanovami niso mogli najti skupnega jezika, kakšno stanovanje v Ljubljani bi bilo zanj najprimernejše, vmes je prišla na dan še zgodba, da je bilo Spasojeviću v Celju podeljeno neprofitno stanovanje, a ga je več let pustil praznega, po nekaterih trditvah pa celo oddajal naprej, medtem ko je sam živel pri materi. Stanovanje je vrnil šele 2. februarja letos.

Spasojević, ki je zbolel za mišično distrofijo in je bil prikljenjen na voziček, se je sicer redno udeležaval različnih akcij in protestov, denimo ob izselitvi družine Vaskrsič.

Obvestilo uredništva: iz pietete do pokojnika smo možnost komentiranja izključili.