Umrl je Ivan Pučnik

Foto: Žurnal24 Ivan Pučnik je umrl v 82. letu starosti.
Po krajši bolezni je v 82. letu umrtl Ivan Pučnik, eden izmed ustanoviteljev Slovenske kmečke zveze in Slovenske ljudske stranke.
Oglej si celoten članek
Ivan Pučnik je bil tudi poslanec v slovenski skupščini v času osamosvajanja, v letih od 1991-1994 pa tudi predsednik občinske skupščine Slovenska Bistrica.

Leta 1971 je bi eden izmed petindvajseterice poslancev, ki so korenito razburkali takratno slovensko in jugoslovansko politiko. Ivan Pučnik, ki so mu v Slovenski Bistrici podelili naziv častnega občana, se je nenehno zavzemal za uveljavitev kmečkega stanu ter za uveljavitev in spoštovanje demokracije, v sadjarskih krogih pa je veljal za enega pomembnejših poznavalcev na Slovenskem, navaja časnik Delo.

Kot je znano, je Ivan Pučnik brat tudi že pokojnega Jožeta Pučnika, predsednika nekdanjega Demosa in nekdanjega predsednika Socialdemokratske stranke Slovenije, sedanje Slovenske demokratske stranke (SDS).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.