Slovenija
62 ogledov

Umrl je Ivan Pučnik

Ivan Pučnik je umrl v 82. letu starosti. Žurnal24 main
Po krajši bolezni je v 82. letu umrtl Ivan Pučnik, eden izmed ustanoviteljev Slovenske kmečke zveze in Slovenske ljudske stranke.
Ivan Pučnik je bil tudi poslanec v slovenski skupščini v času osamosvajanja, v letih od 1991-1994 pa tudi predsednik občinske skupščine Slovenska Bistrica.

Leta 1971 je bi eden izmed petindvajseterice poslancev, ki so korenito razburkali takratno slovensko in jugoslovansko politiko. Ivan Pučnik, ki so mu v Slovenski Bistrici podelili naziv častnega občana, se je nenehno zavzemal za uveljavitev kmečkega stanu ter za uveljavitev in spoštovanje demokracije, v sadjarskih krogih pa je veljal za enega pomembnejših poznavalcev na Slovenskem, navaja časnik Delo.

Kot je znano, je Ivan Pučnik brat tudi že pokojnega Jožeta Pučnika, predsednika nekdanjega Demosa in nekdanjega predsednika Socialdemokratske stranke Slovenije, sedanje Slovenske demokratske stranke (SDS).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.