Umrl minister v prvi slovenski vladi

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Bil je odvetnik, sodni tolmač, publicist ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja.
Oglej si celoten članek

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je v torek zvečer v 81. letu starosti umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja ter publicist.

Ingo Paš, s polnim imenom Ingo Falk Pasch Wallersberg, je bil v prvi vladi minister za turizem in gostinstvo, bil je tudi eden vodilnih članov Liberalne stranke (LS), ki jo je vodil Vitomir Gros. V novejšem času se je na političnem parketu pojavil marca 2018, ko se je v Ljubljani udeležil podpisa dogovora med stranko Glas za otroke in družine ter Novo ljudsko stranko Slovenije o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica.

Dolga leta je bil Paš dejaven predvsem na področju razvoja slovenskega zasebnega varovanja v okviru istoimenske zbornice ter na področju oblikovanja zakonodaje s tega področja.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:21 8. December 2021.

    Ta Sloveniji ne bo več delal škode!

  • 14:40 8. December 2021.

    vzok,razen starosti??? a je bil cepljen,samo uprašam.....delam svojo statistiko....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.