Slovenija
35327 ogledov

Umrl minister v prvi slovenski vladi

sveča Profimedias
Bil je odvetnik, sodni tolmač, publicist ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je v torek zvečer v 81. letu starosti umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja ter publicist.

Ingo Paš, s polnim imenom Ingo Falk Pasch Wallersberg, je bil v prvi vladi minister za turizem in gostinstvo, bil je tudi eden vodilnih članov Liberalne stranke (LS), ki jo je vodil Vitomir Gros. V novejšem času se je na političnem parketu pojavil marca 2018, ko se je v Ljubljani udeležil podpisa dogovora med stranko Glas za otroke in družine ter Novo ljudsko stranko Slovenije o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica.

Dolga leta je bil Paš dejaven predvsem na področju razvoja slovenskega zasebnega varovanja v okviru istoimenske zbornice ter na področju oblikovanja zakonodaje s tega področja.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 2
  • Avatar Antikrist
    Antikrist 15:21 08.december 2021.

    Ta Sloveniji ne bo več delal škode!

  • jate 14:40 08.december 2021.

    vzok,razen starosti??? a je bil cepljen,samo uprašam.....delam svojo statistiko....