Umrl pod vlakom

Foto: Žurnal24 Voznik vlaka ni opazil.
Na železniškem prehodu v Češči vasi pri Novem mestu je tovorni vlak zbil kombinirano vozilo. Voznik je preživel, sopotnik, ki ga je ob trku vrglo pod most s tiri, pa je zaradi poškodb umrl.
Oglej si celoten članek

Po besedah vodje Železniške postaje Novo mesto Darka Povšeta je tovorni vlak, ki je nekaj pred 15. uro odpeljal iz Straže, na nivojskem prehodu v Češči vasi trčil v kombinirano poltovorno vozilo, ki je zapeljalo na prehod v trenutku, ko je nanj zapeljal vlak.

Prehod je označen le z Andrejevim križem. Voznik, ki so ga gasilci rešili iz zvite pločevine, je nesrečo preživel in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico, sopotnika pa je ob trku vrglo pod most s tiri, kjer je na kraju nesreče zaradi poškodb umrl.

Po izjavah prič nesreče voznik kombiniranega vozila vlaka ni opazil in je na prehod zapeljal z nezmanjšano hitrostjo. Strojevodja tovornega vlaka je kombi sicer opazil in nemudoma sprožil zvočni signal, hkrati pa aktiviral tako imenovano hitro zavoro, vendar nesreče s tem ni mogel preprečiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.