Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Umrl pod vlakom

Voznik vlaka ni opazil. Žurnal24 main
Na železniškem prehodu v Češči vasi pri Novem mestu je tovorni vlak zbil kombinirano vozilo. Voznik je preživel, sopotnik, ki ga je ob trku vrglo pod most s tiri, pa je zaradi poškodb umrl.

Po besedah vodje Železniške postaje Novo mesto Darka Povšeta je tovorni vlak, ki je nekaj pred 15. uro odpeljal iz Straže, na nivojskem prehodu v Češči vasi trčil v kombinirano poltovorno vozilo, ki je zapeljalo na prehod v trenutku, ko je nanj zapeljal vlak.

Prehod je označen le z Andrejevim križem. Voznik, ki so ga gasilci rešili iz zvite pločevine, je nesrečo preživel in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico, sopotnika pa je ob trku vrglo pod most s tiri, kjer je na kraju nesreče zaradi poškodb umrl.

Po izjavah prič nesreče voznik kombiniranega vozila vlaka ni opazil in je na prehod zapeljal z nezmanjšano hitrostjo. Strojevodja tovornega vlaka je kombi sicer opazil in nemudoma sprožil zvočni signal, hkrati pa aktiviral tako imenovano hitro zavoro, vendar nesreče s tem ni mogel preprečiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.