Umrl pri delu v gozdu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nad vasjo Idrsko je pri delu v gozdu umrl 81-letni moški.
Oglej si celoten članek

Policisti so bili nekaj pred 15. uro včeraj obveščeni, da se je nad vasjo Idrsko, v občini Kobarid, zgodila nesreča v gozdu. 81-letni moški je od jutranjih ur sam opravljal dela v gozdu, kjer je drevje močno poškodovano od februarskega žledoloma. 

Moški je s traktorjem pripeljal po gozdni poti iz vasi Idrsko do kraja imenovanega Breznik, se na manjši izravnavi na 519 metrov nadmorske višine ustavil ter nato s traktorskim vitlom s strmega pobočja nad izravnavo vlačil hlodovino. Kasneje se je povzpel približno 25 metrov po strmem pobočju navkreber v gozd, kjer je žagal izruvano bukev. Zatem je 81-letniku spodrsnilo, pri čemer je padel približno dva metra nižje v kotanjo in poškodovan obležal. Po do sedanjih ugotovitvah je pri padcu utrpel poškodbe glave.

Moškega je v popoldanskih urah na kraju našel eden od njegovih svojcev, zdravnik pa je lahko kasneje na kraju zgolj potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. 

O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s poročilom obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policistom in reševalcem NMP ZD Tolmin so na kraju nesreče nudili ustrezno pomoč tudi pripadniki GRS Tolmin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:22 5. Avgust 2014.

    Če že tale država vse regulira ali ne bi bilo smiselno , da prepove osebam starejšim od 65 let , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.