Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Umrl pri delu v gozdu

Delo v gozdu Shutterstock
Nad vasjo Idrsko je pri delu v gozdu umrl 81-letni moški.

Policisti so bili nekaj pred 15. uro včeraj obveščeni, da se je nad vasjo Idrsko, v občini Kobarid, zgodila nesreča v gozdu. 81-letni moški je od jutranjih ur sam opravljal dela v gozdu, kjer je drevje močno poškodovano od februarskega žledoloma. 

Moški je s traktorjem pripeljal po gozdni poti iz vasi Idrsko do kraja imenovanega Breznik, se na manjši izravnavi na 519 metrov nadmorske višine ustavil ter nato s traktorskim vitlom s strmega pobočja nad izravnavo vlačil hlodovino. Kasneje se je povzpel približno 25 metrov po strmem pobočju navkreber v gozd, kjer je žagal izruvano bukev. Zatem je 81-letniku spodrsnilo, pri čemer je padel približno dva metra nižje v kotanjo in poškodovan obležal. Po do sedanjih ugotovitvah je pri padcu utrpel poškodbe glave.

Moškega je v popoldanskih urah na kraju našel eden od njegovih svojcev, zdravnik pa je lahko kasneje na kraju zgolj potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. 

O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s poročilom obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policistom in reševalcem NMP ZD Tolmin so na kraju nesreče nudili ustrezno pomoč tudi pripadniki GRS Tolmin.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:22 05.avgust 2014.

    Če že tale država vse regulira ali ne bi bilo smiselno , da prepove osebam starejšim od 65 let , kakršnje koli delo v gozdu . Saj tole kar je ta možakar počel je smešno !