Umrl znan slovenski podjetnik, mnogi ga bodo pogrešali

Foto: sobotainfo.com Stanko Polanič.
Foto: sobotainfo.com Stanko Polanič.
Desetletja je vplival na življenja tisočih Pomurcev.
Oglej si celoten članek

V 73. letu starosti je zaradi bolezni umrl dolgoletni lastnik in direktor skupin Panvita in Pomgrad Stanko Polanič, so sporočili iz Panvite. Skupini zaposlujeta skupno več kot 1500 ljudi, kar ju uvršča med najpomembnejše zaposlovalce v Pomurju.

Polanič je poklicno pot začel v podjetju Slovenija ceste Ljubljana, leta 1982 pa je prevzel mesto direktorja v podjetju SGP Konstruktor tozd Gradbeništvo Pomurje.

Leta 1997 je sodeloval v konzorciju podjetij, ki je odkupil skupino gradbenih podjetij Pomgrad, v njej pa je nato prevzel mesto glavnega direktorja. V svojem mandatu je med drugim prevzel podjetje VGP in Cestno podjetje Murska Sobota ter ju vključil v skupino Pomgrad.

Pozneje je Polanič s poslovnimi partnerji med drugim prevzel Kmetijsko gospodarstvo Rakičan in ga preoblikoval v današnjo skupino Panvita, ki jo sestavlja devet povezanih družb.

"Pustil je večen pečat predanega gospodarstvenika in prejel več strokovnih nagrad. Pomembno je vplival na razvoj pomurske regije ter s svojim delom, znanjem in strokovnostjo ogromno doprinesel k razvoju slovenske gradbene in živilske panoge," so zapisali v Panviti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:52 7. Junij 2023.

    Ampak pozor, prva je osmrtnico objavila Nora24tv..Očitno je imel tudi tam kakšne podpornike sicer o njem nebi pisali. Sožalje svojcem..🙏🙏

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.