Umrla legendarna hollywoodska filmska igralka

Foto: Profimedia Olivia de Havilland Foto: Profimedia Olivia de Havilland
V starosti 104 leta je danes v Parizu umrla filmska igralka Olivia de Havilland, poročajo tuje tiskovne agencije. Dvakrat je dobila oskarja, najbolj znana pa je po vlogi Melanie Hamilton v filmu V vrtincu.
Oglej si celoten članek

De Havillandova je bila ena zadnjih igralk t. i. zlate dobe Hollywooda in tudi zadnja še živeča članica igralske ekipe filma V vrtincu, ki je bil posnet leta 1939.

Njena filmska kariera je trajala več kot pol stoletja, zaigrala je v skoraj 50 filmih, poroča BBC. Petkrat je bila nominirana za oskarja, tudi za vlogo v filmu V vrtincu, dobila ga je dvakrat, leta 1946 za vlogo v filmu Vsakomur svoje in leta 1949 za vlogo v filmu Dedinja.

Foto: Profimedia Olivia de Havilland

Od leta 1960 je živela v Parizu. Rojena je bila sicer kot Olivia Mary de Havilland leta 1916 v Tokiu, od koder se je njena družina kmalu preselila v Kalifornijo.

Njena predstavnica je povedala, da je umrla mirno na svojem domu. Pogreb bo v krogu družine.

Olivia De Havilland je bila starejša sestra igralke Joan Fontaine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.