Umrla legendarna slovenska tekačica

Foto: EPA
Foto: EPA
Umrla je Helena Žigon.
Oglej si celoten članek

Foto: Youtube Helena Žigon Udeleženci ljubljanskega maratona se bodo zagotovo še dolgo spominjali legendarne Helene Žigon, tekačice, ki je zaradi svoje vztrajnosti in zaljubljenosti v tek zaznamovala ta tradicionalni in zelo odmevni športni dogodek pri nas.

Najbolj znana je njena udeležba na ljubljanskih maratonih in na 1. Istrskem maratonu, na katerem je točno na svoj 86. rojstni dan pretekla vseh 21. km polmaratona.

Žigonova je na maratonu prvič nastopila s 54 leti, privržence teka pa vseskozi navduševala kot najstarejša udeleženka različnih tekaških prireditev. Na Ljubljanskem maratonu je nastopila 19-krat, nazadnje leta 2015, ko je imela 87 let.

Leta 1945, stara 17 let, je nekoč na poti domov iz službe videla kros v ljubljanskem Tivoliju, se ga udeležila in zmagala. Umrla je v 92. letu starosti. 

Novico o smrti legendarne Helene so objavili pri Vzajemni, kjer so zapisali: "Bila je naš vzor, z velikim občudovanjem in spoštovanjem smo spremljali njene tekaške podvige."

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.