Slovenija
6761 ogledov

Umrla legendarna slovenska tekačica

Sveča EPA
Umrla je Helena Žigon.

Helena Žigon | Avtor: Youtube Youtube
Udeleženci ljubljanskega maratona se bodo zagotovo še dolgo spominjali legendarne Helene Žigon, tekačice, ki je zaradi svoje vztrajnosti in zaljubljenosti v tek zaznamovala ta tradicionalni in zelo odmevni športni dogodek pri nas.

Najbolj znana je njena udeležba na ljubljanskih maratonih in na 1. Istrskem maratonu, na katerem je točno na svoj 86. rojstni dan pretekla vseh 21. km polmaratona.

Žigonova je na maratonu prvič nastopila s 54 leti, privržence teka pa vseskozi navduševala kot najstarejša udeleženka različnih tekaških prireditev. Na Ljubljanskem maratonu je nastopila 19-krat, nazadnje leta 2015, ko je imela 87 let.

Leta 1945, stara 17 let, je nekoč na poti domov iz službe videla kros v ljubljanskem Tivoliju, se ga udeležila in zmagala. Umrla je v 92. letu starosti. 

Novico o smrti legendarne Helene so objavili pri Vzajemni, kjer so zapisali: "Bila je naš vzor, z velikim občudovanjem in spoštovanjem smo spremljali njene tekaške podvige."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.