"Uničili bi praznike"

Foto: Žurnal24 Koliko odpuščenih delavcev Merkurja in Mersteela bo danes protestiralo v Naklem,
Protest. Čeprav Hafner odpravnine napoveduje v nekaj dneh, bodo delavci danes protestirali.
Oglej si celoten članek

Odpuščeni delavci bodo odpravnine dobili v nekaj dneh, je napovedal prisilni upravitelj Merkurja Ladislav Hafner. Včeraj je bila namreč v uradnem listu objavljena avtentična razlaga insolvenčnega zakona, kar sta Hafner in prisilna upraviteljica Mersteela Katarina Benedik postavila za pogoj za podpis dokumentov za izplačilo odpravnin 119 odpuščenim delavcem Merkurja in Mersteela.

20 tisoč evrov je največ, 1.500 evrov pa najmanj, kar bodo dobili odpuščeni delavci. Za 119 delavcev je rezerviranih 539 tisoč evrov.

Finančniki že pripravljajo
Spomnimo, da je državni zbor prejšnji teden prav zaradi Merkurjevih delavcev sprejel avtentično razlago zakona, ki ureja prisilno poravnavo. Ta pravi, da se neizplačane odpravnine delavcem, odpuščenim pred prisilno poravnavo, štejejo kot prednostne terjatve. Hafner se je sicer v Merkurju dogovoril, da finančne službe začnejo predvidene postopke glede neizplačanih odpravnin delavcem.

Predstavnik odpuščenih delavcev Maksimiljan Kalan pa je kljub temu napovedal, da se bodo danes ob 10. uri zbrali pred Merkurjevo upravno stavbo. Pravi, da bodo pred vrati vztrajali, dokler ne bodo dobili odpravnin in odškodnin. “Gre samo za to, da bi nam uničili še novoletne praznike. A nas nobena stvar ne bo več premaknila od tam. Čakali bomo, dokler ne bodo podpisali. Če bo treba do novega leta, pa do takrat,” je napovedal.

Gradivo za dokapitalizacijo
Sicer pa bo danes seja nadzornega sveta Merkurja, na kateri bodo pripravili gradivo za skupščino 10. januarja, ko naj bi upniki in lastniki Merkurja družbo dokapitalizirali s 85 milijoni evrov. To je ob 35-milijonskem premostitvenem posojilu bistveno za rešitev Merkurja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.