Uniforme za skrito kamero

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Meščan bi si izposodil uniformo mestnega redarja.
Oglej si celoten članek

"Ali je možna izposoja uniform mestnih redarjev za skrito kamero in koliko stane izposojevalnina na dan?" Tako vprašanje je nekdo zastavil na servisu za pobude meščanov, ki so objavljene na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL).

Ne bo je dobil

"Izposoja uradne uniforme žal ni mogoča," so mu odgovorili na mestnem redarstvu MOL in dodali, da pravilnik o enotni uniformi, označbah in službeni izkaznici občinskih redarjev določa, da lahko uniformo redarjev in njene sestavne dele nosi samo občinski redar, in to le v skladu z njihovim namenom, kar pa ne vključuje snemanja skrite kamere.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 22:39 19. Maj 2013.

    Uniforma brez insignij ne pomeni nič, je navadna obleka, ki je pač podobna neki uradni uniformi. Če gre za snemanje …

  • 11:22 19. Maj 2013.

    Res udarna novica za naslovnico. Čestitam uredništvu.

  • 11:17 19. Maj 2013.

    Sicer bedna novica ... <br />Je pa po zakonu tako, da je kaznivo, če oseba, ki ni pooblaščena nosi uniformo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.