Slovenija
30 ogledov

Uniforme za skrito kamero

redar, redarji, kazen, Barbara Milavec
Meščan bi si izposodil uniformo mestnega redarja.

"Ali je možna izposoja uniform mestnih redarjev za skrito kamero in koliko stane izposojevalnina na dan?" Tako vprašanje je nekdo zastavil na servisu za pobude meščanov, ki so objavljene na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL).

Ne bo je dobil

"Izposoja uradne uniforme žal ni mogoča," so mu odgovorili na mestnem redarstvu MOL in dodali, da pravilnik o enotni uniformi, označbah in službeni izkaznici občinskih redarjev določa, da lahko uniformo redarjev in njene sestavne dele nosi samo občinski redar, in to le v skladu z njihovim namenom, kar pa ne vključuje snemanja skrite kamere.

 

Komentarjev 9
  • Simon Marini 22:39 19.maj 2013.

    Uniforma brez insignij ne pomeni nič, je navadna obleka, ki je pač podobna neki uradni uniformi. Če gre za snemanje filma ( ipd, umetniškega značaja) se sme uporabiti vsaka obleka, ki posnema uradno uniformo, samo in zgolj OZNAKE, torej insignije ...prikaži več so lahko predmet dovoljenja in še to samo takrat, če se snema izven studija. V Sloveniji je najbrž drugače, saj zgoraj navedeno vsebuje logiko, v SLO, pa je logika enako kot hudič v cerkvi.

  • ac-dc 11:22 19.maj 2013.

    Res udarna novica za naslovnico. Čestitam uredništvu.

  • Oxxo 11:17 19.maj 2013.

    Sicer bedna novica ... Je pa po zakonu tako, da je kaznivo, če oseba, ki ni pooblaščena nosi uniformo Z OZNAKAMI določene institucije. V praksi to pomeni, da bi lahko lahko vsak kmet, ki na njivi nosi uniformo SV, ...prikaži več na kateri so še prisotne OZNAKE SV dobil kazen... Še huje je z oznakami policije. Gre za lažno izdajanje za uradno osebo.